St.Hippolyt Hestamix 20kg

St.Hippolyt Hestamix 20kg

12 200 Ft

In stock

12 200 Ft

A speciális fajták, pónik vagy különösen könnyen ehető lovak gyakran elegendő energiával látják el kis mennyiségű koncentrált takarmányt. A létfontosságú tápanyagok és tápanyagok ellátása azonban az energetikailag igazított takarmányozás mellett az út mellett marad. A kalciumban gazdag ásványi takarmány hozzáadása nem elégíti ki ezeknek a lovaknak a tényleges táplálékszükségletét.

A következmények a jelenleg egyre gyakrabban előforduló hiánytünetek:

Kedvetlenség
Idegesség
Fertőzésre való hajlam
Allergia hajlam
Emésztési zavar (hasmenés)
Fakó, bozontos kabát
Gyenge pataminőség
Csupasz foltok az oldalakon és a hasi varráson
Viszketés a farok és a sörény dörzsölésével, lehetőleg tavasszal és a
Késő nyár / kora ősz (mosás, gomba- vagy atka elleni szerek nem hoznak tartós változást)
Egyes esetekben étvágytalanság és soványság
Hesta Mix
A Hesta Mixben létfontosságú anyagokban gazdag lótakarmányt találunk, bevált, egészséges St. Hippolyt minőségben. A mikroelemek különösen magas aránya biológiailag jól hasznosítható formában megfelelő koncentrátumadag mellett szabályozott nyomelemellátást eredményez. A szerves kötésű nyomelemek előnye, hogy megbízhatóbb felszívódásuk a bélen keresztül. Így a hiányhelyzetek gyorsan és megbízhatóan kompenzálhatók. A lenmagból, kukoricacsírából, szőlőmagból és feketeköménymagból származó értékes olajok többszörösen telítetlen zsírsavakat, például linol-, alfa- és gamma-linolénsavat biztosítanak, amelyek a gyulladáscsökkentő prosztaglandinok képződéséhez szükséges nyomelemek kapcsán szükségesek.

Hibaelhárítás
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Hesta Mix következetes beépítése a napi takarmányadagba táplálkozási szempontból támogatja a bőr és a szőrzet egészséges működését. A leginkább robusztusan tartott izlandi lovak, fjordlovak, haflingerek, arabok, frízek, ibériaiak, tinkerek, shire-ek és frízek részesülnek ebből. Feltétel, hogy a tartásban, gondozásban és a teljes takarmányellátásban ne essenek komolyabb hibák. Például a bundás és ekcémás lovak nem illenek 24 órát a bőséges takarmányú legelőkre, mivel a robusztus fajták és a sztyeppei lovak különösen fel vannak készülve a rossz táplálékra, és így általában túl sok fehérjét kapnak a mi szélességi köreinken.

Naponta etesse a Hesta Mixet
A Hesta Mix segítségével a kis lovak, a robusztus és különleges fajták tulajdonosai kiváló minőségű, kiegyensúlyozott takarmány-koncepciót kínálnak minden napra. A további mineralizációt a MicroVital adagolására kell korlátozni.

Hesta Mix Classic
Kiválóan elérhető nyomelemekkel rendelkező, teljes értékű pellet, amely különösen a nagyobb fajtáknál, pl. frízek, luzitánok, arabok, paso peruánok vagy vontatólovak. A napi legalább 1 kg takarmányozási ajánlást nem szabad alávágni. A nagyméretű lovak, amelyek már nagyon lesoványodtak, különösen kabátváltáskor, vagy a fent említett hiányosságokkal rendelkező lovak is sikeresen etetésre kerültek. Körülbelül 2 kg Hesta Mix Classic zabbal, szénával és szalmával etetik. A folyamatban lévő kislovak számára napi 600 g Hesta Classicot biztosítunk – természetesen szénával és szalmával.

Előrendelhető! A súlyuk miatt a szállításról tájékozódjon!

További információk

Márkák

St. Hippolyt

Méret

Törlés