HIT-AIR légzsák lovasoknak

HIT-AIR légzsák lovasoknakCsak Németországban évente 30 ezer ember szenved balesetet lovaglás közben. Ennek megelőzésére nem elég csupán a lovasok képzése (lóval való bánásmód és lovaglás), hanem nagyon fontos a megfelelő lovas védőöltözet viselése is. A kobak használata már elfogadott és kezd széles körben elterjedni, a védőmellény azonban még mindig ritkaságnak számit a hétköznapokban – kényelmetlen, szoros, páncélérzetet kelt stb.

A teknőspáncél pedig több lovast arra késztet hogyha van is mellénye, azt az autóban vagy a szekrényben hagyja, még akkor is, ha tudatában van annak hogy a saját bőrét áldozza fel a kényelem oltárán! De megszületett végre a légzsák lovasoknak ! Többé egy lovasnak sem kell a kényelem, a divat és a biztonság közül választania! Kifejlesztettünk egy divatos védőmellényt, melyet kellemes viselni, vészhelyzet esetén pedig a másodperc töredéke alatt egy védelmező légburkot von a viselője köré. A Hit-Air légzsákrendszer mindezt lehetővé teszi. Élvezze a lovaglást szabadságát szoros és merev védőfelszerelés nélkül.

Így működik

A mellényen lévő zsinórt a nyereg elülső részéhez kell rögziteni (a D karikához pl.). felszállás után ugyanúgy be kell kötnie magát a lovasnak mint az autóban. A zsinór pedig a mellényhez kapcsolódik és lehetővé teszi a szabad mozgást a nyeregben. Tehát ugyanúgy tudunk könnyű ügetni, ugrani, vagy könnyitett ülésben lovagolni mint eddig.

A mellény csak akkor lép működésbe ha a lovas eltávolodik a nyeregtől, ekkor a zsinór bekapcsolja a mellényt, mely a másodperc töredéke alatt védelmező légpárnává válik. Védi a nyakcsigolyákat, a gerincet, a bordákat és a gerincoszlop legalsó részét.

Gyakori kérdések

Aktiválni kell a légzsákot?
A légzsák magától kapcsol be, ha a lovas eltávolodik a nyeregtől.

Elfér a mellény a kabátom alatt?
A mellény mindig legfelső ruhaként kell hordani, hogy a párnák ki tudjanak nyilni es elég helye legyen felfúvódni!

Újratölthetőek a patronok?
A patronok alja mindig megsemmisül, ezért használat után nem újratölthető, cserélni kell. (Hit-air patron webshopunkban rendelhető)

Hány kg a mellény?
1.5 kg

Mi történik ha leszállás előtt elfelejtem kiakasztani a zsinórt?
Ha a zsinór megfeszül (a lovas eltávolodik a nyeregtől) a patron rögtön aktiválódik. Ha a lovas elég közel marad eközben a ló mellett akkor előfordulhat hogy a mellény nem azonnal aktiválódik mivel ehhez 30 kg húzóerő is szükséges.

Mely testtájakat védi a mellény?
A nyakat, a felsőtestet és a medencét védi a légzsák, a mellényen ezen kívül van hagyományos párnázás a könyök és a váll védelmére.

Ki tudom magam cserélni a patront?
A patron csere egyszerű, a mellény 2-3 percen belül újra üzemképes.

Nem zavar a zsinór lovaglás közben?
A zsinór úgy csatlakozik a nyereghez hogy nem zavarja a mozgás szabadságát. 

Hogy jön ki a levegő a mellényből?
Aktiválás után a levegő 10 másodpercig marad a mellényben, utána lassan elkezd kiszivárogni. Nyomással ezt fel lehet gyorsítani.

 

Share this post


You've just added this product to the cart: