St. Hippolyt Fohlen Gold 20 kg

St. Hippolyt Fohlen Gold 20 kg

13 400 Ft

In stock

13 400 Ft

A ló életének első három évében megalapozza a további élet alapjait. A helytelen vagy egyoldalú táplálkozás a csikónevelés során betegségekhez vezethet, amelyek egy része csak felnőttkorban válik nyilvánvalóvá.

Az anyatej kezdetben a legfontosabb táplálkozási építőelem a csikó első három hónapjában. A csikó már egy hónappal a születés után ehet szilárd táplálékot. Ide tartozik a legelőfű, némi széna, de a koncentrált takarmány is. A korai takarmányozás minősége alapvető fontosságú a ló későbbi fejlődése szempontjából.

Tápanyagok a csontváz fejlődéséhez
Különös figyelmet érdemel a csontváz és az ízületek fejlődése, amely ma már tudományosan bizonyított, hogy nemcsak a kálciumtól és a foszfortól függ, hanem a nyomelemek egymáshoz viszonyított bizonyos arányától és bizonyos vitaminoktól is. A Fohlengold tápanyagarányait az évek során, tapasztalt tenyésztőkkel optimalizálták. Az ásványok túlnyomórészt tengeri eredetűek, különösen változatosak és nagyon hozzáférhetőek.

Az enzimatikus és bakteriális emésztés aktiválása
Az élet első heteiben enzimatikus emésztés alakul ki a vékonybélben. Az etetési hibák, a rossz istállóhigiénia és a fertőzések nemcsak a kórokozó baktériumok fejlődését segítik elő, hanem az emésztőenzimek felszabadulását is gátolják. Hasmenéses betegségek lehetnek az eredménye. A Fohlengold bizonyos tápanyagai, mint például az élesztő, a maláta, a lenmag, a gyógynövények és a nyomelemek érdekes kombinációja, természetes módon biztosítják a tápanyagokat, amelyek segítik a szervezetet a vékonybél emésztésének aktiválásában és a vastagbél rugalmas flórájának kialakításában.

Kiváló fehérjeminőség – igény szerint optimalizált fehérjemennyiség
A fiatal lónak magas fehérjeminőségi követelményei vannak a növekedéshez, a vérképzéshez és a pata/szőr fejlődéséhez. Ezért biztosítani kell az esszenciális aminosavak megfelelő ellátását. Vigyázat! A magas fehérjeminőség nem jelent magas fehérjetartalmat. A Fohlengold magas biológiai értékű növényi fehérjéket tartalmaz. Ezenkívül fontos aminosavakkal kiegészített a magas szintű teljesítmény érdekében.

Kihívás az immunrendszer számára
Az anyától való elválasztás minden csikó számára megterhelő. Az elválasztás gyakran egybeesik az időjárás okozta szőrzetváltással. A stressz és az esetleges szállítás megterheli a fiatal állatot, akinek immunrendszerét már nem stabilizálja az anyatej.

A Fohlengold speciálisan vitaminokkal, élesztőfrakciókkal és szerves nyomelemvegyületekkel lett összeállítva. A csikó specifikus táplálkozási szükségleteit teljes mértékben fedezi. A Fohlengold kiváló táplálkozási alap a csikó egészséges fejlődéséhez, és segíthet megelőzni a korai elhasználódás jeleit felnőttkorban.

Etetési ajánlás:
Példa: 600 kg végső súlyú csikó

  • 3. élethéttől 3. hónapig: Fohlengold szabad felvétele
  • 4. hónaptól 6. hónapig: 0,5-1,5 kg Fohlengold azonos mennyiségű zabbal keverve
  • 7. hónaptól 12. hónapig: 1-2 kg Fohlengold azonos mennyiségű zabbal keverve
  • 12. hónaptól 24. hónapig: Változtassa az adagolást a legelő minőségétől függően, fokozatosan csökkentse a Fohlengold mennyiségét.
  • 24. hónaptól: Teljesértékű pellet vagy zab és Szerkezet-energetikum.

 

Előrendelhető! A súlyuk miatt a szállításról tájékozódjon!

További információk

Márkák

St. Hippolyt

Méret

Törlés