EQI® Gastiv az emésztőrendszer optimális működéséhez

EQI® Gastiv az emésztőrendszer optimális működéséhez

38 500 Ft

In stock

38 500 Ft

A sport- és szabadidős lovaknál, és sajnos minden második csikónál megfigyelhető a gyomorirritáció, amely gyomorfekélyhez vezethet. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. Az EQI® Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására

Támogatja a gyomor nyálkahártyájának regenerálódását
Csökkenti a hasmenéses tüneteket
Támogatja a vastagbélben zajló emésztési folyamatokat
Javítja az általános egészségi állapotot és a teljesítményt
Elősegíti az emésztőrendszer optimális működését

Az EQI® Gastiv takarmánykiegészítő lovak és pónik számára a gyomor sav-bázis egyensúlyának, illetve a vastagbél emésztési folyamatainak támogatására. Lovakban a gyomorsav folyamatosan termelődik, mivel természetes körülmények között napi 16 órán át táplálkoznak, és a megrágott takarmánnyal nagy mennyiségű nyál is kerül a gyomorba. A nyál hidrogén-karbonát tartalma csökkenti a gyomor pH-értékét, így védi a nyálkahártyát az irritációtól. A gyomornyálkahártya irritációja gyomorhuruthoz, illetve gyomorfekélyhez vezethet.

Lovaknál a gyomorsav termelődése folyamatos, nem kapcsolódik a takarmánybevitelhez, így ha a takarmányfelvétel szünetel, az a gyomorsav felhalmozódását eredményezi, ami növeli a gyomorfekély kialakulásának kockázatát. Másodlagos problémaként jelentkezhet pl. a vastagbél bélflórájának károsodása, illetve a  hasmenés. A hasmenésben szenvedő állatok trágyájának szárazanyag-tartalma normális, a problémát a vízháztartás zavara okozza, emiatt túl sok víz kerül kiválasztásra. A nedvesség további problémaként bőrirritációt okozhat a hasmenés súlyosságától függően. Előfordulhat a foszfor, a kalcium és a magnézium felszívódásának zavara is attól függően, hogy a probléma a bélrendszerben pontosan hol jelentkezik. Előrendelhető termék! A jelenlegi készletről telefonon érdeklődjön!

Összetevők:
Nyers hamu: 21.5 % Nyers zsír: 9.2 %
Nyers fehérje: 12.5 % Kalcium: 6.5 %
Nyers rost: 10.5 % Nátrium: 0.3 %

 

Ajánlott adagolás:
EQI® Gastiv naponta a ló szokásos takarmányába keverve

 

 

Testsúly

 

Nagy terhelés esetén

 

Általános támogatásra

200 kg 3 x 40 g naponta 2 x 50 g naponta
400 kg 3 x 80 g naponta 2 x 100 g naponta
600 kg 3 x 110 g naponta 2 x 150 g naponta

 

Kategória: